Lykkäämisestä tekemiseen – auttamisen keinoja vanhemmille

Tuntuuko jokin seuraavista tutulta?

 • joudut hoputtelemaan koulutehtävien tekemistä
 • lapsi on kyllästynyt neuvoihisi
 • tunnet tekeväsi liikaa asioita lapsen puolesta
 • tunteet ovat usein puolin ja toisin pinnassa
 • haluaisit tukea lastasi paremmin, mutta et tiedä miten

Huoli lapsesta

Useimmille koululaisten ja varsinkin murrosikäisten vanhemmille nämä ovat tavallista arkea. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. On olemassa koko joukko keinoja tilanteen helpottamiseksi. Näitä autamme ottamaan käyttöön verkkovalmennuksessa   Lykkäämisestä tekemiseen.

Valmennusreissun voi aloittaa milloin tahansa. Se koostuu viidestä osiosta, jotka sisältävät sekä tietoa että tehtäviä. Jokaisessa osiossa on myös yksi valmentajalle palautettava tehtävä, johon saa henkilökohtaisen palautteen. Kokonaisuus ei ole mikään läpihuutojuttu, vaan siihen joutuu paneutumaan, eikä seuraavaan osioon pääse käsiksi, ennenkuin edellisen osion tehtävät on tehty. Tämä ”annostelu” ja asia kerrallaan eteneminen on osoittautunut erittäin toimivaksi tavaksi saada ideat toimimaan osallistujan omassa arjessa.

Liikkeelle lähdemme tärkeimmästä, sinusta vanhempana. Lasta on vaikea auttaa, jos kohtaaminen ei onnistu. Katsomme ensin ajatusmalleja, rajoja, liian puuttumisen haittoja, päätöksentekoa ja tiukoista tilanteista selviytymistä. Varmistamme, että hyvän kohtaamisen perusedellytykset ovat kunnossa.

Seuraavaksi käymme läpi tyypillisiä syitä ja vaikutusmekanismeja koulujuttujen hankaloitumiseen. Puhumme motivaatiosta, kilpailevista houkutuksista, epäonnistumisen pelosta ja käsitteiden ymmärtämisestä. Autamme myös pohtimaan tavoitteita omaan tilanteeseesi lapsen/nuoren vanhempana.

Kehuminen on taitolaji

Tämän jälkeen, kolmannessa osiossa esittelemme koko joukon erilaisia auttamisen keinoja itsearvioinnin tukemisesta ja näkökulman vaihtamisesta kannustamisen tapoihin ja vahvuuksien kautta etenemiseen. Voit kokeilla erilaisia ja valita mieleisesi ”työkalusetin” asioiden parantamiseen. Saat ideoita ja ajatuksia tilannettasi parantavasta  tavasta toimia.

Neljännessä osiossa pureudumme käyttäytymisen muuttamisen suunnitteluun alkaen omasta itsestäsi. Sitä kautta syntyvät valmiudet antaa tukea myös lapsen käyttäytymisen muutokselle. Lopuksi, viidennessä osiossa, liität suunnitelmaan sitä asteettain parantavan seurannan, joka auttaa etenemään muutoksen karikkoisella reitillä.

Sisältö perustuu lasten ja nuorten ja heidän vanhempiensa valmentamisesta saamiimme kokemuksiin sekä teoreettiselta pohjalta työpsykologiaan ja positiiviseen psykologiaan. Sarjakuvatarinamme kulkevat kuvituksena mukana, ja niiden viestiä on vielä syvennetty täydentävin selityksin.

Voit edetä täysin omaa vauhtiasi. Tavallinen etenemisvauhti on viikko/osio, jolloin asioita ehtii mukavasti kokeilla ja ottaa käyttöön parin tunnin panostuksella. Näin tehden koko valmennukseen menee kalenteriaikaa reilu kuukausi.

Tässä muutamia palautteita pilottiryhmän valmennuksesta:

”Lämpimät kiitokset kun sain olla mukana!
Kiitos rakentavasta tuesta ja kommenteista palautustehtävissä.”

”Tämä oli varsin tärkeä ja hyödyllinen pysähtyminen omien urautuneiden tapojeni tarkasteluun. Kurssi antoi varsin hyviä eväitä lasten ja nuorten kanssa toimimiseen.
Lämmin kiitos sinulle ja niille henkilöille, jotka tämän kaiken olivat rakentaneet.”

”Kiitos! Tämä oli hyvä reissu! :)”

”Suuri kiitos siitä, että pääsin mukaan! Koen hyötyneeni tästä sparrauksesta paljon ja saaneeni taas ruutia puskea muutosta eteenpäin, pehmeämmin ja lempeämmin, mutta tehokkain keinoin!”

Mitä tämän valmennuskokonaisuuden hinnalla sitten saa? Valmennukseen sisältyy

 • käyttäjätunnus verkkovalmennusympäristöön puoleksi vuodeksi
 • mahdollisuus edetä valmennuspolulla milloin tahansa tietokoneella, tabletilla tai kännykällä
 • ytimekkäät, kännykälläkin luettavissa olevat tietosivut
 • syventävät, omaan tilanteeseen soveltamista helpottavat itsenäiset tehtävät
 • valmentajan (Lauri Jäntti) palaute viiteen, osion kokonaisuutta käsittelevään tehtäväpalautukseen (yksi kussakin osiossa)
 • tekninen käyttäjätuki sähköpostilla ongelmatilanteissa (vastaus viimeistään seuraavana arkipäivänä)

Tarjoamme valmennuskokonaisuuden kevään aikana 31.5.2019 mennessä ostaneille hintaan 89 € (sis. alv.). Aloittamaan pääset jo seuraavana arkipäivänä.

Ilmoittautuminen valmennukseen

Nopeiten pääset liikkeelle maksamalla verkkokauppamme kautta ”Ilmoittaudu tästä”-painikkeesta, mutta voit halutessasi tilata valmennuksen myös osoitteesta: info@educons.fi

Käyttäjätunnuksen saat viimeistään seuraavana arkipäivänä maksusuorituksesi saapumisesta meille. Tyytyväisyystakuuna palautamme 80 €, mikäli syystä tai toisesta haluat luopua valmennuksesta osio 1:n aikana.